Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaandijk Bouwt! Huttendorp

De ‘Huttenbouw Zaandijk 2022’ komt eraan! Dit jaar heeft de organisatie besloten het evenement – wegens het succes van voorgaande keren – opnieuw te houden. Het inschrijven voor Huttenbouw Zaandijk 2022 is al gestart.

Het timmerfeest vindt plaats op het grasveld nabij de kinderboerderij Rooswijk (Van der Horststraat) van dinsdag 23 tot en met zaterdag 27 augustus. Kinderen van acht tot en met veertien jaar mogen weer drie volle dagen timmeren en knutselen aan hun eigen hutjes. Tussendoor is er natuurlijk ruimte voor leuke (water)spelletjes, vlag versieren en oefenen voor de voorstelling op de Bonte Avond.

Initiatiefneemster Bianca Broeksma: “Dinsdag is de opbouwdag, dan komen er hekwerken om het veld met zwarte doeken. Zo blijft het voor iedereen een verrassing wat voor moois er op het veld ontstaat. Woensdag starten de kinderen met bouwen onder begeleiding en toezicht van onze vrijwilligers. De kinderen worden ingedeeld in groepen met een eigen kleur petje. Ze krijgen ook allemaal een t-shirt met het Huttenbouw-logo. Donderdag en vrijdag kan er de hele dag worden gebouwd. Vrijdag om 16 uur stoppen we met bouwen en worden de hutten gekeurd door een deskundige jury.”

Op de laatste avond -vrijdag 26 augustus- is er vanaf 19.00 uur een Bonte Avond. Iedereen is van harte welkom: buurtbewoners, familie, vrienden enzovoort. Als klap op de vuurpijl is er tijdens de Bonte Avond de verkiezing van het mooiste hutje van 2022, er is een tombola en drankjes (beide tegen een klein a contant (!) tarief) en natuurlijk zijn alle mooie hutten te bewonderen. Hierbij wordt tevens muziek gedraaid. Rond 23.30 uur zal het stil en rustig zijn op het terrein. En volgt voor de kinderen van 10 tot en met 14 jaar een slaapfeestje.

Wil je jezelf (als vrijwilliger) of je kind nog aanmelden? Dit kan via giveaway-zw@hotmail.com. De kosten per deelnemend kind bedragen 20 euro inschrijfgeld plus 15 euro borg. Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina: Zaandijk Noord Holland.

Bron: Zaans Stadsblad