Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaandijk Bouwt!

Ook in Oud Rooswijk nieuw appartementengebouw

Onlangs is in Rooswijk Noord de bouw gestart van 153 woningen en appartementen: De Bannehoven. En ook in Oud Rooswijk gaat een appartementengebouw verrijzen langs de Sluissloot op de locatie van v/h Buitenschoolse opvang ‘De Tamboerijn’ aan het Tamboerijnhof. Het bouwplan is tijdens bijeenkomsten met de buurtbewoners besproken en aangepast. Zo komen er geen 50 maar 44 appartementen.

Esprit Projectontwikkeling omschrijft de nieuwbouw als volgt: “Het gebouw zal gaan bestaan uit 6 bouwlagen, welke van beneden naar boven telkens terugvallen, waardoor het gebouw aansluit in de omgeving. Rondom het gebouw worden zoveel mogelijk bomen aangeplant en waar mogelijk behouden, zodat de groene structuur van de locatie behouden blijft.
Er komen huur- en koopappartementen met diverse groottes: 2-kamer, 3-kamer en 4-kamer appartementen, alsook een tweetal maisonettes, waarbij de keuken op de begane grond ligt en de overige ruimtes op de eerste verdieping. Alle woningen krijgen een buitenruimte, zoals balkon, loggia of dakterras en op de begane grond krijgen de woningen een ruim terras. Op de begane grond komen tevens twee stallingsruimtes voor auto’s en een gemeenschappelijke fietsenberging. Uiteraard wordt het gebouw voorzien van moderne installaties.”

tamboe2
tamboe impres1
tamboe3
tamboe impres2
previous arrow
next arrow

Omdat volgens het bestaande bestemmingsplan op deze plek woningenbouw niet is toegestaan en onder meer de toegestane bouwhoogte van 14,6 meter wordt overschreden, moet het bestemmingsplan eerst nog worden aangepast. Zaanstad start binnenkort met de daartoe geldende aanpassings- en bezwaarprocedure. Wanneer met de sloop van het schooltje en de nieuwbouw kan worden begonnen, is daarom op dit moment nog niet duidelijk. Stikstofregels raken het bouwplan niet: de provincie heeft al een vergunning afgegeven.

Bron: Noordhollands Dagblad/Dagblad Zaanstreek
Illustraties: Esprit Projectontwikkeling