Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Kiekje van de Week! (6)

Het is al weer enige tijd geleden dat we ons Kiekje van de Week publiceerden. Dus hoog tijd voor een nieuw kiekje. Maar eerst de oplossing van de vorige.

Op de foto zien we de opvallende entree van het flatgebouw aan de Jan Steijnstraat in Oud Rooswijk, ook wel de Jan Steijnflat genoemd.

Zaandijker Jan Steijn (1883-1938) was van 1907 tot 1922 succesvol dirigent van harmonie ‘Apollo’ uit Zaandijk. In zijn periode promoveerde het orkest van de laagste regionen naar de afdeling ‘Uitmuntendheid’. In het dagelijks leven dreef hij een muziekhandel naast molen De Bleeke Dood. Steijn was van grote betekenis voor het muziekleven in de gehele Zaanstreek. Samen met Albert Meyns, Gerrit Schaar en Toon de Vries (dirigent Zaandijks Fanfarecorps) werd Steijn in de Zaanse muziekwereld gerekend tot de ‘Grote Vier’. (Bron: ‘Aan de dijk gezet’)

Op welke plek staat dit?

Nu tijd voor ons nieuwe kiekje. Ook dit keer gaat het om een mooie, bijzondere, typische of kenmerkende plek in Zaandijk. Aan u om te raden op welke plek de foto is gekiekt. De goede inzendingen maken kans op een mooie prijs. Deze week een nieuwe ronde met nieuwe kansen met ‘een van de oudste straatjes van Zaandijk, waar ooit aan het einde de naamgever draaide’.

Mail uw antwoord onder vermelding van KvdW6
voor uiterlijk 20 september naar redactie@zaandijkleeft.nl
en maak kans op een mooie prijs
!