Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaandijk Feliciteert!

Flavio Salsano, zoon van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder, is winnaar geworden van het Kiekje van de Week nr.8. Uit de goede inzendingen kwam hij als gelukkige uit de bus rollen. Uit handen van de voorzitter van Zaandijk Leeft! ontving hij de unieke mok ‘Zaandijk’ (weer verkrijgbaar in onze webwinkel!) en een mooie bos bloemen.

Flavio woont met zijn gezin al 15 jaar met plezier op de Tuinkade en is fanatiek deelnemer aan het Kiekje van de Week: “Ik wandel graag met mijn vrouw Daphne door Zaandijk, met een geïnteresseerd oog voor de omgeving en de historie van ons dorp, en natuurlijk voor de plek waar een kiekje mogelijk gemaakt is. En dat levert me nu toch maar mooi die prachtige mok op. De aanhouder wint, nietwaar.”

Binnenkort weer een nieuw Kiekje van de Week. Doe mee en maak ook kans op die prachtige mok!

Het Zaandijker Wijd

De sfeervolle door Muidi Mooren ingezonden foto is in alle vroegte gekiekt ter hoogte van gemaal ‘t Leven. Om precies te zijn: op de steiger naast de botenloods van roeivereniging De Zaan, aan het ‘laatste’ stukje Lagedijk. Voor de wat oudere dorpsgenoten: op de plek waar in vroeger tijden Zaandijkers hun zwemdiploma kreeg uitgereikt door de badmeesters Spreeuw en Pet.

Het Zaandijker Wijd bij zonsopkomst

De opkomende zon weerkaatst rozerood in het water van de Zaan op z’n breedst. Daarom wordt dit deel van de Zaan “Het Zaandijker Wijd” genoemd, dat begint ter hoogte van de Zaandijkersluis en eindigt bij de Bartelsluis in Wormer.