Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaandijk Feliciteert!

Meer dan eens ging de felbegeerde mok aan zijn neus voorbij. Maar eindelijk kwam Marcel Kars als winnaar van het Kiekje van de Week! als winnaar uit de bus rollen. Marcel Kars is een geboren en getogen Zaandijker en woont met zijn vrouw Ank in Rooswijk. Na publicatie van het interview over hun leven en wonen in Zaandijk Woont! Igor Strawinskystraat is Marcel voor vele dorpsgenoten ook een BZ’er (Bekende Zaandijker) geworden.

Op het kiekje nr.9 is het kleurrijke mozaïeken wandtableau te zien dat door Zaandijker kunstenaar Chris Kattenberg is ontworpen en vervaardigd. Het mozaïek is aangebracht op de zijgevel van basisschool ‘Het Schatrijk’ in Rooswijk. Het tableau is voor iedereen te zien vanaf het pad tussen basisscholen De Zoeker en Het Schatrijk.

Marcel: “Het kiekje was dit keer niet zo moeilijk voor me. Net als mijn school De Golfbreker in Koog aan de Zaan valt Schatrijk onder de Zaanse bijzonder onderwijskoepel Agora. Ik ken de directeur van Schatrijk heel goed, want we hebben samen de openbare PA in Alkmaar gedaan en we spreken elkaar geregeld op onze scholen. En wekelijks wandel of fiets ik langs het vrolijke kunstwerk op weg naar mijn tennisavondje bij KZTV.”

Marcel heeft de mok direct in gebruik genomen getuige de foto die we van hem ontvingen: “Mijn eerste koppie uit m’n Zaandaiker mokkie. Ben d’r reuze groos mee!”

Binnenkort weer een nieuw Kiekje van de Week!
Doe mee en maak ook kans op die felbegeerde mok ‘Zaandijk’!