Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaandijk Feliciteert!

Het Kiekje van de Week (2) leverde tal van goede inzendingen op. Het echtpaar Joop en Ria Vet kwam als winnaar uit de bus rollen. Joop, bij vele dorpsgenoten bekend als postbode, ontving uit handen van de voorzitter van Zaandijk Leeft!, Ron Witbaard, het eerste exemplaar van de unieke Zaandijk Leeft! Mok en Ria een fraai ‘reukertje’. Wij feliciteren deze Zaandijkers in hart en nieren van harte met de gewonnen prijs.

Binnenkort publiceren we een nieuw Kiekje van de Week.
Doe mee en maak ook kans op zo’n unieke Zaandijk Leeft! Mok. *)

Trudy Onrustplantsoen

Het Kiekje2 was genomen op de hoek Parkstraat en Berkenweg. Het plantsoen, genaamd Trudy Onrustplantsoen, wordt sinds jaar en dag keurig door de buurtbewoners zelf onderhouden. Het geadopteerde groen dankt zijn naam aan oud-bewoonster Trudy Onrust. Trudy woont vandaag de dag in Wormer, maar werd gezien als verbindende factor in het buurtje rond het plantsoen langs de Berkenweg in Zaandijk. Zij woonde samen met haar echtgenoot Peter 46 jaar lang met veel plezier op Parkstraat 62. “Wij als buurtjes hadden tijdens het onderhouden van dit stuk ‘groenadoptie’ bedacht om als afscheidscadeau ‘ons’ plantsoen naar Trudy te vernoemen als dank voor haar jarenlange zorg, aandacht en verbindende factor voor alle buurtjes”, aldus Karin Hofkamp, een van de oud-buren van Trudy. Vanaf 16 juni 2018 heet het plantsoen dus officieel het Trudy Onrustplantsoen. (Bron: 2018 Rodi.nl)

*) Kunt u niet wachten en wilt u de (vaatwasmachine-bestendige) mok nu al in huis hebben. Ga naar onze webwinkel en bestel! Ter gelegenheid van onze ‘Kaike&Koiere 2.0’ wandelvrijmarkt op 12 september zijn de mokken tijdelijk in de aanbieding.