Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaandijk Kunst!

Zaandijk Leeft! biedt (expositie)ruimte aan Zaandijker kunstenaars op onze goedbezochte website in de kunstrubriek Zaandijk Kunst! Het kunnen kunstuitingen zijn in de ruimste zin van het woord: tekeningen, schilderijen, objecten, beeldhouwwerk, gedichten, (korte) verhalen, foto’s, films, toneel, muziek, dans enz. Er is één voorwaarde aan verbonden: het werk moet ‘creatief’ van doen hebben met ons dorp Zaandijk.

Bent u die beginnende of gevorderde creatieveling of kunstenaar, jong of oud, geboren of getogen in Zaandijk? Stuur dan een mail met foto, video- of audio-opname van uw werk naar: redactie@zaandijkleeft.nl. Vermeld in de mail kort en bondig iets over het werk en over uzelf. En als u liever voor het grote publiek anoniem wilt blijven, vermeld dat dan ook in de mail.

Op de foto een zeefdruk op papier ‘Zicht op Zaandijk’ van (oud) Zaandijker Piet-Hein Zijl (Zaandijk, 1946). Piet Hein woonde in Oud Rooswijk en was aanvankelijk onderwijzer. Hij behaalde de akte LO-tekenen en bekwaamde zich verder onder leiding van onder anderen Gerrit Woudt, W. Vellekoop, K. de Poel en Piet Klaasse. Het etsen leerde hij van de zeer door hem bewonderde Gerrit de Jong. Naast zijn beeldend werk ontwikkelde hij zich tot pianist, terwijl hij voorts enige bekendheid kreeg als recensent. In 1980 illustreerde Piet Hein het door Henk Roovers samengestelde boek ‘Onvoltooid verleden’, een geschiedschrijving van de Zaanstreek.

Piet Hein Zijl

Exposities in Zaandijk
In de rubriek Zaandijk Kunst! vindt u ook welke exposities te zien zijn in Het Weefhuis en bij Chocolaterie De Cacaoboom.