Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaandijk Feest!

Sinterklaas met 40 Pieten in Zaandijk

“Excuses dat de start van onze intocht in Zaandijk niet zo netjes verliep. De Pieten wilden zo graag naar al die kleine Zaandijkertjes, ze waren gewoon niet te houden. We kwamen daarom een beetje te vroeg naar het dorp. Zelfs het tamboerkorps De Saen werd daardoor verrast”, vertelde Sinterklaas schuldbewust aan het einde van zijn rondrit door het dorp. “Beetje dom, maar alles kwam gelukkig snel weer goed met hulp van vrouwtje Toos. We hebben -en hopelijk alle Zaandijkers- genoten van onze toer door jullie prachtige dorpje Zaandijk.”

Met het tamboerkorps voorop reed Sinterklaas, onder aanvoering van hulpburgemeester P.E.G. Nieuw Hein, in zijn kleine koetsje stapvoets door feestelijk versierde straten en langs honderden grote en kleine dorpsgenoten. Het was een koude en donkere novembermiddag, maar de tientallen vrolijke Pieten zorgden voor een warme bijna sprookjesachtige sfeer in hun prachtige kleurige kledij en kleurrijke lichtjes in het haar. Ze vulden alle kinderhandjes met snoepgoed en pepernoten.

Dit jaar liep voor het eerst ook Glutenvrije Piet mee. “Het was nog even spannend, want de glutenvrije pepernoten waren zoek”, aldus Glutenvrije Piet. “Wie anders dan Mevrouw Toos vond ze uiteindelijk in de meelmolen. We hebben ze daar heel snel opgehaald en konden op tijd met die pepernoten op pad. Volgens mij vonden de kinderen de glutenvrije pepernoten helemaal heerlijk en proefden ze geen verschil met gewone pepernoten. We nemen ze volgend jaar weer mee naar Zaandijk en zeker ook naar de andere dorpen in de Zaanstreek.”

Aan het einde van de rondrit werd Sinterklaas en zijn Pieten op het Schoolpad uitgezwaaid door velen die van het begin tot het einde met hen hadden meegelopen. Met een “Zaandijkers, tot volgend jaar!” liet hij iedereen weten dat hij volgend jaar ons dorp zeker weer zal bezoeken.

SINT3
SINT1
SINT2
SINT8
SINT4
SINT14
SINT6
SINT15
SINT9
SINT10
SINT11
SINT12
SINT25
SINT16
SINT13
SINT17
SINT27
SINT18
SINT19
SINT20
SINT21
SINT22
SINT23
SINT24
SINT26
previous arrow
next arrow