Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaandijk Monument!

Ook Open Monumentendag in Zaandijk

Op zaterdag 10 september 2022 is er in Zaanstad weer een Open Monumentendag, georganiseerd door Marketing Zaanstad. Iedereen kan op de Monumentendag (gratis) een kijkje nemen in de opengestelde monumenten en vaak wordt er ook nog iets extra’s georganiseerd: bijvoorbeeld een tentoonstelling, een proeverij of een rondleiding. Reserveren is soms noodzakelijk. Informatie en alle deelnemende en opengestelde monumenten, waar onder acht Zaandijker deelnemers, vindt u op Zaans.nl

Zaandijk Leeft! maakt graag van de gelegenheid gebruik om onze Zaandijker dorpsgenoten en Zaanstreekgenoten te attenderen op en op 10 september wat langer te laten stilstaan bij álle bijna 60 (!) monumentale panden en objecten die Zaandijk rijk is.
Om hen op weg te helpen hebben we een 4 km lange wandelroute ‘Monumenten in Zaandijk’ uitgestippeld langs alle monumenten in Zaandijk. In de wegwijzer ‘Wegwijs monumentenroute Zaandijk’ vindt u overzichtelijk de adressen, een korte omschrijving van het monument en het oorspronkelijke bouwjaar.

En lukt het niet op 10 september, dan kunt u natuurlijk op een andere dag kennis maken met de bijzondere en fraaie monumenten die u in Oud Zaandijk kunt vinden.