Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Zaandijk Leest!

Een jaar geleden overleed Gerrit van den Nieuwendijk. Naast zijn werk als predikant bij de Doopsgezinde kerk, was Gerrit vrijwilliger bij tal van verenigingen, organisaties en stichtingen (waar onder  Zaandijk Leeft!), acteerde hij in de theatervoorstelling Op zoek naar Mika, bouwde zijn eigen houten huisje aan de Orgelmakersgracht en organiseerde hij van alles voor zijn buurtschapje Domineestuin. En als hij nog wat tijd over had schreef hij verhalen, opiniestukken, gedichten en zelfs toneelstukken en musicals.

Gerrit was van het bewaren, waardoor hij heel veel schrijfwerk heeft nagelaten, ordners vol. Toen we aan zijn vrouw Anneke vroegen of we werk van Gerrit op deze site mochten publiceren, kregen we instemmend en tot onze vreugde direct een ordner mee.

Ter herinnering en als ons eerbetoon aan creatieve en kleurrijke duizendpoot Gerrit van den Nieuwendijk publiceren we vanaf nu regelmatig een verhaal (of gedicht) in de rubriek Zaandijk Leest! De primeur is voor een kort hilarisch verhaal over kippen en hun eieren, een ‘typisch Gerrit’ juweeltje. Klik HIER om het Verhaal van Gerrit te lezen.